Vähään itsestäni

Minusta ei koskaan pitänyt tulla näyttelystä näyttelyyn kiertävää kehä "kettua", eikä minusta koskaan pitänyt tulla ainakaan kasvattajaa, Niin siinä kuitenkin sitten kävi, että yhteen näyttelyyn kun ensimmäisen koirani kanssa eksyin ja hoksasin mitä se näyttelytouhu oikeasti on, niin sille tielle sitä tuli sitten jäätyä... Annat pikkusormen, niin se vei koko käden.

Koirat meillä on ennen kaikkea rakkaita perheenjäseniä, mutta harrastelen kaikkien koirieni kanssa kyllä paljon kaikenlaista muutakin, kuin pelkkiä näyttelyitä. Jokaisen kanssa lähdetään liikkeelle aina siitä, että perustottelevaisuus pitää olla kunnossa, Pennusta luotu hyvä kontakti ja hyvä suhde luo pohjan kaikelle muulle tulevaisuuden tekemiselle.
Me touhuillaan kotosalla kaikkea mitä ikinä mieleen voi tulla. Eniten kuitenkin toko/rally-toko juttuja ja kaikkia haju hommia mm. olen opettanut yhden koiristani sienestämään. Olen myös yhden koirani kanssa kisannut muutaman kokeen tokossakin ja sen kanssa suoritettiin BH-koekin. Koiriani en kuitenkaan kisatavoitteellisesti treena, kun nuo koe hommat jännittä minua itseä aina turhan paljon.

Ajatus kasvattamisesta tuli kiitoksena koiran joka on kaiken kasvatustyöni alku ja juuri, nyt jo edesmennyt Woolmill´s Di Flame Verdi "Veka".
Jossain kohtaa tajusin, että se ei valitettavasti kulje rinnallani loputtomiin ja se yhteinen aika ihmisen elämässä on lopulta vain hyvin pieni ja hetkellinen. Siitä syntyi sitten tavallaan ymmärryksen kautta pelko kaiken sen menettämisestä mitä se koira oli. Tuolloin myös ymmärsin, että mikäli halusin säilyttää edes pienen osan tuosta koirasta ja saada joskus mahdollisesti jotain samaa, niin sitä työtähän ei minulle kukaan ala valmiiksi tekemään, vaan se on tehtävä itse. Näinpä sitten suuntasin kasvattajakurssille ja siitä kaikki tämä sitten lähti etenemään.

Kasvatustyöni on hyvin pienimuotoista ja meillä ei ole pentueita kovin usein. Jokainen pentue on mietitty ja puntaroitu hyvin tarkkaan, sekä kasvatetaan suurella rakkaudella. Tavoitteena on kasvattaa kauniita ja rodunomaisia koiria, joilla löytyy halua ja intoa tarvittaessa touhuta oman ihmisen kanssa, jotka olisivat mutkattomia "arjen sankareita".
Luonteen lisäksi minulle on tärkeää koirien terveys, Sen takia yksi suurimmista toiveistani aina on, että jokainen kasvattini kävisi vähintään rodulle vaaditut PEVISA tutkimuksissa aikuisella iällä. Rodussamme tämä siis tarkoittaa lonkka ja kyynär kuvia, sekä silmien peilaamista. Mikään ei ole niin tärkeää kuin se tieto koiran terveydestä hyvissä ajoin, jotta tarvittaessa voidaan reagoida ja alkaa hoitamaan niitä riittävän ajoissa. Näin koiran omistaja usein pystyy vaikuttamaan siihen, että koiran elämänlaatu pysyy pidempään hyvänä.

Meillä on tapana aloittaa pentujen kanssa sosialistaminen ja maailman tutkiminen rahkeiden mukaan jo ennen uuteen kotiin lähtemistä. Pentujen kanssa ollaan reippailtu lähimetsissä, sekä autoilua on harrastettu kulkemalla eläinlääkärireissujen lisäksi tutuilla kylässä ja on sitä käyty paikallista mustia ja mirriäkin aina tutkailemassa.
Meillä käy myös kylässä paljon pentujen pallutelijoita sen jälkeen kun penut ovat täytäneet 3-4 viikkoa.

Olen itse hyvin aktiivinen touhuaja ja ollut rotumme yhdistyksessä useampina vuosina eri tehtävissä. Täytyy kyllä sanoa, että on ollut varsin etuoikeutettu olo, kun on luottamustehtäviin tullut valittua ja saanut palvella ihanaa rotuamme myös sitä reittiä.Kirjoita tekstisi tähän...