Pentuja

Toivo etsii loppuelämän kotia!

Toivon koiranet tiedot löytyvät täältä

Toivo on oma kasvattini ja palautui minulle hiukan jälkeen juhannuksen.
Entinen omistaja joutui luopumaan koirasta elämäntilanteen muutoksen vuoksi.

Ikää pojalla on nyt liki 3,5v. ja hänet on entisen omistajan toimesta kastroitu. Tästä johtuen turkin hoito vaatii tulevalta omistajalta normaalia enemmän jaksamista, koska Toivonkin turkki on ns. sterkkaturkki ja näin ollen melko helposti takkuuntuva.
Nuori herra on oikein innokas ja energinen touhottaja, sekä hirmuisen innokas leikkimään niin ihmisten kuin muiden koirien kanssa (tulee siis toimeen pääsääntöisesti kaikkien kanssa).
Luonteeltaan herra on hyvin iloinen, hauska ja kultainen tyyppi, mutta ei mikään "hali-syli kaveri".
Toivo tulee kyllä hakemaan huomiota ja rapsutuksia silloin kuin haluaa, mutta todella harvoin tulee esim. sohvalle tai sänkyyn syliin silitettäväksi.
Ulkona kulkiessa pojalla on korvat päässä ja hyvin herkässä tarjota valtavan hyvää katsekontaktia.
Syttyy hyvin helposti työskentelemään ihmisen kanssa ja kodin tulisikin ehdottomasti pystyä tarjoamaan koiralle kunnollisia aktiviteetteja.

Vaikka koira on kaikin puolin mukava ja reipas tapaus, niin ihan mutkatonkaan hän ei ole.
Suurin asia on varmasti se, että koiralla on spondyloosi, jonka takia koiraan ja sen hoitamiseen pitää pystyä sitoutumaan koko koiran eliniäksi.
Spondyloosi ei ole mikään elämän este, mutta luonnollisestikin rajoittaa koiran toimintaa (ei esim. agilityä, virallisia kokeita, näyttelyitä tms.). Tällä hetkellä koira voi oikein mainiosti sairaudestaan huolimatta ja tästä saa minulta kattavasti lisätietoa.

Lisäksi tulevalta kodilla tulee olla käsitystä koiran kouluttamisesta ja hyvä koiran lukutaito olisi tärkeää, sillä jonkin verran töitä on luvassa koiran kanssa. Toki minulta saa tässä asia apuja ja täyden tuen halutessaan (olen koulutukseltani eläinten koulutusohjaaja).
Toivo kulkee pääsääntöisesti hihnassa hyvin kauniisti ja ottaa kontaktia omaan ihmiseen hienosti, kuitenkin jotkut vastaan tulevat ihmiset ja eläimet olisi ihan pakko päästä tervehtimään äänen kera. Tätäkin asiaa on työstetty ja asian kanssa edistytty hyvin. Kyseessä ei siis ole varsinaisesti mikään yletön remmirähjääjä.
Lisäksi alkukesästä Toivolla oli alkanut ilmenemään autojen jahtaamista, mutta tämän toiminnon sain viikossa muutettua automaattiseen katsekontaktin tarjoamiseen ja nyt lenkkeily on tämän osalta sujunut oikein hienosti.
Eli koulutusta tämä kaveri vaatii jonkin verran, mutta on onneksi hyvin nokkela ja innokas kaveri imemään itseensä uutta oppia. Palkaksi tuntuu kelpaavan, leikki, ruoka ja kehut aina tilanteesta riippuen.

Vaikka Toivo tulee toimeen lähes kaikkien kanssa (myös lasten), niin lapsiperheeseen en koiraa anna.
Tähän syynä se, että Toivo ei kuitenkaan liiaksi nauti varsinkaan pienten lasten seurasta. Näin haluan myös ennakoida, ettei pääse sattumaan mitään ikävää, jos koiralla on jossain kohtaa vaikka selkä kipeä ja lasten kanssa ymmärrettävästi voi aina sattua ja tapahtua.
Kerrostalo ei myöskään ole ehkä Toivolle se paras mahdollinen paikka, mutta poika sopii muuten kyllä kaupunki- ja taajama ympäristöön. Toivo on välillä hiukan äänekäs, ei siis mikään turhan louskuttaja, mutta erilaisiin ääniin voi reagoida haukkumalla, sekä iloiset tunnetilat kertoo äänekkäästi.
Tällä hetkellä Toivo on ollut meillä taajamassa rivitalossa ja meillä on elo sen osalta sujunut erittäin hyviin.

Tämän pojan pitäisin hyvin mielelläni ihan vaikka itselläni, mutta valitettavasti itselläkin tilat ja aika on hyvin rajallista.
Uuden kodin löytymisellä ei ole mikään kiire ja koti vaihtoehdot käyn läpi huolellisesti.
Toivoon saa ja kannattaa tulla tutustumaan luokseni ja koirasta saa kysymällä minulta lisätietoja ottamalla rohkeasti yhteyttä: rocking.flame80@gmail.com

Ei pentuja tällä hetkellä, mutta...

Seuraava Tri/blm pentue suunnitteilla
talvelle 2023/keväälle2024

​Emä: Rocking Flame Future Royal "Fera"

Juoksuja odotellaan alkavaksi tammi-helmikuun aikana ja kunhan ajankohta talvella tarkentuu, niin julkaisen pentue suunnitelmasta tarkempia tietoja.
Feran sukutaulu ja terveystiedot löydät tästä: Koiranet

Feran geenitestien tulokset:
DM = N/N (geneettisesti terve)
CEA = N/CEA (geneettisesti kantaja)
MDR1= MDR/MDR (geneettisesti altis)
PRA = N/N (geneettisesti terve)
IPD = N/N (geneettisesti terve)  

Myös kaikki pennut tullaan testaamaan vähintään DM:n osalta kasvattajan toimesta.